500 Days Of Summer

Am vizionat in sfarsit filmul pe care il astept de vreo cateva luni. Genial ! Nu numai ca nu m-a dezamagit, m-a surprins intr-un mod foarte placut. Mi-a depasit asteptarile.
Ideea filmului: Boy meets girl. Boy falls in love. Girl doesn’t.
Joseph Gordon-Levitt, joaca atat de bine rolul adolescentului aiurit, confuz de toate chestiile pe care le fac sau le spun fetele. Imi place actorul inca de cand a jucat in 10 Things I Hate About You, film pe care cred ca il stie toata lumea. Imi pare ca ii seamana mult lui Heath, parca la forma fetei, la ochi, si nu numai fizic, parca si la felul in care vorbeste. Poate ca fac legatura asta din cauza ca 10 Things… a fost primul film pe care l-am vazut cu fiecare dintre cei doi actori, si ca mi-a placut mult de amandoi, sau poate pur si simplu mi-e dor sa-l vad pe Heath intr-un film, dar totusi vad asemanarile.
Filmul are un inceput demential. In primul minut, inainte de prezentarea propriu-zisa, apar frazele, una dupa alta:
“AUTHOR’S NOTE: The following is a work of fiction. Any resemblance to persons living or dead is purely coincidental.
Especially you Jenny Beckman.
Bitch.”
Personajul ce mi-a placut cel mai mult e pustoaica, sora protagonistului, mai desteapta si mai cu picioarele pe pamant decat oricare dintre “adulti”. Si actrita, Chloe Moretz, tare simpatica.
500 Days Of Summer cred ca e inteles cel mai bine de persoanele care au trecut printr-o chestie asemanatoare. Si sa fim seriosi, cati dintre oameni n-au trecut prin asa ceva. Fie au fost partea suferinda, fie au fost the bitch/jerk. Doi oameni foarte diferiti, cu conceptii diferite despre relatii, care insa se incapataneaza sa continue.
Nu cred ca am vazut un film atat de realist, poate se apropie He’s just not that into you, insa aici e mult mai aproape de adevar. Sau cel putin asa mi se pare mie.
Chiar de la inceput zice k nu e un love story, insa mi se pare ca e subliniat atat de bine sentimentul in sine, the “falling in love”, si mai e si ironic, chiar amuzant. bitter-sweet.
Cu siguranta merita vazut. Si cu siguranta il voi revedea.

Advertisements

~ by flufurash on September 29, 2009.

4 Responses to “500 Days Of Summer”

  1. a aparut la cinema?

  2. eu iti propun o rubrica: sa faci cate o recenzie la filmele care ti-au placut cel mai mult. Unul cate unul. Asa am vrut eu, dar cacat, nu ma mai uit la filme, nu pot sa descarc….:P In plus am incredere in ce recomanzi….pacat insa ca nu esti amatoare si de horror 🙂 😀

    • hmm, accept propunerea ta si multumesc pt increderea in gusturile mele la filme….cred ca ai dreptate, ar trebui sa scriu despre filmele la care ma uit, ca doar dupa cum spune ion, traiesc intr-o lume a filmelor :P. Nu, la horror nu te baza pe mine :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: